Back

A Space to Ruminate

Young Designer Gardens
The front of the garden is fully exposed – this is where the end of the perceived terraced house finishes and the transition from indoor to outdoor living begins.

The garden has been divided into distinct areas, on one side, through three stepped-height pergola archways and along the reclaimed scaffolding path, is a kitchen garden. This area contains two raised beds for growing fresh seasonal produce. and the opportunity to experiment with horticultural curiosities. Positioned next to the kitchen garden and by the entrance to the indoor living space is a private seating area trailed with hops – a perfect place to sit and have a glass of freshly picked mint tea.

At the rear of the garden is the ruminating space, featuring a reclining wooden and concrete bench. It is immersed in delicate but structured planting which is angled to cocoon the client, visually maximise the space and frame the skyline above.

RHS People’s Choice Award

Have your say and vote for your favourite gardens on display at the show

All Show Gardens

Get involved

The Royal Horticultural Society is the UK’s leading gardening charity. We aim to enrich everyone’s life through plants, and make the UK a greener and more beautiful place.