Back

The Anywhere Courtyard

Container Gardens

The garden transforms an unloved space into a vibrant yet calming and restorative place.
At its heart is a central water feature surrounded by a living wall.

On either side, trees form a natural canopy of gentle shade. A tiled courtyard continues the symmetry theme with seating framed on either side, incorporating a sensory mix of herbal and perennial plants, along with an evergreen structure to create a year-round space.

At a glance:

Who is this garden for? 
A domestic space to sit and contemplate.
Where is the garden set?  
England.
Who or what is the design inspiration?
Sensory gardening and wellbeing.

The design is modular and practical, with raised beds forming the back of the seating, with the seating providing built-in storage. The design seamlessly brings together land, water, space, and life, resulting in a serene and bright courtyard that provides both seclusion and a sense of wholeness.

 

All Show Gardens

Get involved

The Royal Horticultural Society is the UK’s leading gardening charity. We aim to enrich everyone’s life through plants, and make the UK a greener and more beautiful place.